Algemene vergadering Buurtinformatienetwerken BIN
Naar jaarlijkse gewoonte nodigt de stad alle leden van de Herentals buurtinformatienetwerken (BIN’s) uit voor een algemene vergadering. Deze vergadering vindt dit jaar plaats op woensdag 21 november om 19.30 uur in zaal ’t Hof. Momenteel zijn er 444 BIN-leden, waarvan 63 in de Wijngaard; 68 in Ter Bueken, 51 in de Schoutenlaan, 33 in de Watervoort 33, 71 in Diependaal, 44 in Braakveld en 114 in Woud. Naast de evalutie van vorig jaar besteedt de vergadering dit jaar extra aandacht aan brandpreventie.

Herentalse selectie voor de Slimste Gemeente bekend
De stad Herentals hield op 28 oktober een selectiequiz voor de Slimste Gemeente van Vlaanderen. De quiz vond plaats in cc 't Schaliken. Er kwamen negen mannen en twee vrouwen opdagen voor de volgens kenners zeer moeilijke quiz. Na een spannende strijd kwamen er twee winnaars naar voor: Free Beheydt bij de vrouwen en Kim Lieckens bij de mannen. Beiden haalden 44 punten.

Free Beheydt werd geboren in 1961 en haar hobby's zijn quizzen, lezen en reizen. Ze deed in het verleden al mee aan Blokken en de Canvascrack. Kim werd geboren in 1984 en is een hevige supporter van VC Herentals. Free en Kim zullen op 1 december de stad vertegenwoordigen op de volgende selectie bij Woestijnvis. Als de ploeg daar door de selectie geraakt, zal ze in het voorjaar op uw televisiescherm te zien zijn tijdens de Slimste Gemeente van Vlaanderen. De ploeg zal tijdens de tv-uitzendingen versterkt worden met de burgemeester...

Inhuldiging Mir
Sinds enkele weken heeft de voortuin van kasteel Le Paige een opmerkelijke gast. De uitvoeringsdiensten van de stad plaatsten er immers het standbeeld Mir. Dit monumentale standbeeld van Rik Poot wenst vrede toe aan alle wroeters van de stad. Het beeld stond vroeger aan het vredegerecht, maar lag sinds 2004 in een loods in Mechelen. De stad is verheugd over de terugkomst van het beeld en huldigt het beeld op vrijdag 16 november om 16 uur. Staatssecretaris Servais Verherstraeten, die het beeld in de loods in Mechelen ontdekte, zal ook aanwezig zijn.

Gluren bij de buren
Op 24 november organiseert Het Groene Neteland de activiteit ‘Gluren bij de buren’, haar jaarlijkse activiteit voor gidsen, vrijwilligers en diensten die het toerisme in de regio promoten. Met deze activiteit wil Het Groene Neteland de vrijwilligers bedanken en kennis laten maken met de toeristische activiteiten van andere gemeentes. ‘Gluren bij de buren’ vindt elk jaar in een andere gemeente plaats. Dit jaar is dat in de Lakenhal in Herentals.

Halve marathon van Cohe
Op zaterdag 17 november organiseert Cohe zijn jaarlijkse halve marathon. De halve marathon vertrekt om 14 uur aan de Toeristentoren. De politie verzekert de veiligheid van de deelnemers en weggebruikers bij het oversteken van de Poederleeseweg.